Смугастий Скунс

Мефіт Мефіт

Смугастий скунс

Фізичні характеристики

Смугастий скунс має чорне тіло з білою смужкою вздовж кожної сторони тіла .; дві смужки з’єднуються в ширшу білу область на потилиці. Його лоб має вузьку білу смужку. За розмірами подібний до домашньої кішки, цей вид є найважчим видом скунсів, хоча він не такий довгий (за довжиною тіла або хвоста), як американський скунсовий скунс. Вони мають порівняно короткі, м’язисті ноги та довгі передні кігті для копання. Дорослі зразки можуть важити по-різному від 1,1 до 6,8 кг, хоча середня вага становить 2,7-3,6 кг. Довжина голови та тіла цього виду (за винятком хвоста) становить від 33 до 46 см. Чоловіки, як правило, приблизно на 10% більше, ніж жінки. Кущастий хвіст має розмір від 18 до 25 см, а іноді має білий кінчик. Наявність смугастого скунса часто спочатку виявляється його запахом. У нього добре розвинені анальні запашні залози (характерні для всіх скунсів), які можуть видавати дуже неприємний запах, коли скунс відчуває загрозу.






Середовище існування

Скунсів можна зустріти в ряді середовищ існування, включаючи ліси, луки та сільськогосподарські угіддя.

Дієта

Смугастий скунс є всеїдним і має різноманітне харчування. Її раціон складається здебільшого з комах та личинок комах, таких як жуки, коники та цвіркуни. Також їсть дощових черв’яків, равликів, раків, ос та мурах. Він полює на хребетних, таких як жаби та дрібні ссавці, включаючи полів, мишей, кротів, щурів та білок. Також їсть пташині яйця. Рослинні речовини, які їсть скунс, включають ожину, малину, зернові, кукурудзу та горіхи. Скунси їдять переважно комах та ссавців протягом весни та літа. Протягом осені та зими споживається більше рослинної речовини. У населених пунктах скунси також шукають людське сміття. Рідше скунси можуть виступати в ролі сміттярів, харчуючись трупами птахів та гризунів, залишеними кішками чи іншими тваринами. Власники домашніх тварин, особливо коти, можуть відчути, як скунс потрапляє в гараж або підвал, де зберігається корм для домашніх тварин. Скунси зазвичай копають нори на газонах у пошуках личинок і черв’яків.






Скунси є одними з основних хижаків медоносних бджіл, спираючись на їх густе хутро, щоб захистити їх від укусів. Скунс дряпається в передній частині вулика і з'їдає бджіл-охоронців, які вийшли на розслідування. Відомо, що материнські скунси навчають такої поведінки своїх дітей.

Поведінка

Скунс крепускулярний. Починаючи пошуки їжі на світанку та в сутінках. Зі сходом сонця він віддаляється у свою барліг, який може знаходитися в ґрунтовій норі або під будівлею, валуном або купою скелі. Поки самець пригнічується, кілька самок можуть жити разом. Самці та жінки займають перекриваючі діапазони будинків протягом більшої частини року, як правило, від 2 до 4 км для жінок від 0,77 до 1,5 кв. Миль і для чоловіків до 20 км. Смугастий скунс не впадає в сплячку, а натомість переходить у сплячий або напівактивний стан. Поза сезону розмноження самці перебувають у самоті і намагаються накопичити запаси жиру, тоді як самки захищають свої пологи для вагітних.

Хоча вони чудово чують нюх і слух, у них поганий зір, вони не можуть бачити предмети, які знаходяться на відстані більше 3 футів, що робить їх вразливими до смерті внаслідок дорожнього руху. Вони недовговічні; тривалість їхнього життя в дикій природі становить не більше 3 років, більшість живуть лише до року.

Розведення

Розмноження в скунсі здебільшого відбувається з середини лютого до середини квітня. Скунс розмножується лише раз на рік. Скунси чоловічої статі є полігамними і будуть спаровуватися з кількома самками поспіль. Зустрічаючи страшну самку, самець підійде до неї ззаду, а потім відчує запах і лиже область вульви. Потім самець хапає самку за потилицю, а потім кріпиться і копулюється з нею. Після того, як самка буде просочена, вона більше не допускає копуляцій і буде відбиватися від будь-якого самця, який намагається її підняти. Однак самки, які втрачають підстилку, можуть призвести до більш пізнього спаровування. Молоді народжуються в травні або на початку червня. Скунси, як правило, мають посліди від 4 до 8, а 2 і 10 є крайніми. Молоді народжуються сліпими, глухими і безволосими, але мають свій смугастий малюнок. Через 8 днів молодий мускусний запах може виділятися. До 22 днів у молодих відкриваються очі. Молодняк відлучають приблизно через 2 місяці після народження, але, як правило, залишаються з матір’ю до готовності до спаровування, приблизно у віці одного року.

Мати захищає своїх дитинчат, обприскуючи при будь-яких ознаках небезпеки. Самець не відіграє жодної ролі у вихованні молодняку.

Хижаки

Більшість хижаків Америки, такі як вовки, лисиці та борсуки, рідко нападають на скунсів, мабуть, через страх бути обприсканими. Виняток становлять собаки, нерозважливі хижаки, напади яких не дають результату після розпорошення, та велика рогата сова, єдиний серйозний хижак тварини, який має поганий і неіснуючий нюх.

Список літератури

Смугастий Скунк, з Вікіпедії, вільної енциклопедії

Скунк, з Вікіпедії, вільної енциклопедії